Dubrovnik EXPO22 je centralni događaj u regiji koji promovira obrazovanje i na jednom mjestu povezuje visokoobrazovne institucije, gospodarstvenike, mlade i ostale ključne dionike s ciljem ostvarivanja međusektorske suradnje u području obrazovanja i uspostavljanja novih poslovnih odnosa i projekata. Osim dijela sa štandovima gdje se predstavljaju visokoobrazovne institucije i gospodarstvenici, organizirane su panel rasprave s aktualnim i zanimljivim temama, zabavni sadržaji, afterparty, EU kutak i brojne druge aktivnosti.

U Dubrovniku smo bili od 2.11. do 5.11.2022. godine. Uz učenike naše škole na Dubrovnik EXPO išli su i učenici, škola partnera projekta Regionalnog centra kompetentnosti, Industrijsko strojarske škole, I. tehničke škole Tesla, Elektrotehničke škole i Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića.

Na putovanju prema Dubrovniku stali smo na odmorište u Komarni kako bi uživali u pogledu na novoizgrađeni Pelješki most. Nismo mogli odoljeti da svi ne izvučemo svoje fotoaparate i slikamo što više slika.

Ostali smo bez teksta kad smo ugledali luksuzni hotel RIXOS u kojem se održavao Dubrovnik EXPO22 koji možemo pohvaliti sa izvrsnom organizacijom i predivnim pogledom. Prisustvovali smo svečanom otvorenju gdje nam se obratila potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, a nakon završetka ceremonije svečanog otvorenja uputili na istraživanje koje će nam uvelike pomoći pri budućem obrazovanju i razvitku novih ili poboljšanju starih vještina. Naši učenici su se odmah udomaćili ovisno o interesima te su posjetili sve štandove u zoni fakulteta.

Ljudi sa štandova su nas srdačno dočekali jer smo, naravno, ostavili dobar dojam. Uz njihov srdačan doček i mi smo se još više opustili tako da su neki od nas poslužili kao modeli u promociji različitih aktivnosti i štandova nema na čemu, a zauzvrat su se i slikali i družili sa njihovim uzorom Tonijem Milunom.

 

Slobodno vrijeme odlučili smo iskoristiti za posjet Dubrovačkim zidinama i muzejima za koje smo imali besplatan ulaz zahvaljujući Dubrovnik EXPO22 akreditacijama.

 

Kao što je vidljivo iz priloženih slika bilo nam je odlično i jedva čekamo slijedeći izlet i nova druženja.