U srijedu 25. travnja 2018. učenici naše Škole imali su Neobičan dan. Taj su se dan upoznavali s prirodnim ljepotama Hrvatske te su imali izvanučioničku nastavu diljem Lijepe Naše.

Učenici 1.a, 2.a, 2.d, 2.g i 3.a zaputili su se u Istru. Njihove postaje bile su Motovun i Rovinj. Uspon do Motovuna skratile su priče o Velom Joži, tartufima i istarskim vinima. Tijekom razgleda grada puno su  saznali i o vrlo važnom događaju za Motovun – Motovunskom filmskom festivalu. Nakon razgleda grada krenuli su put Rovinja uz kraće zaustavljanje kraj Limskog kanala. U Rovinju su, nakon kraćeg razgleda grada i upoznavanja s njegovom prošlošću, imali slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti.

Učenici 4.c i 3.b razreda proveli su dan na Medvednici. Posjetili su Oltar domovine – spomenik palim hrvatskim vojnicima u domovinskom ratu, a dan su proveli u druženju i fotografiranju prirodnih ljepota.

Okolicu Zagreba odlučili su istražiti i učenici 1b i 1g razreda. U Ščitarjevu su posjetili Arheološki park „Andautonija“ gdje su razgledali sačuvane dijelove rimskog grada. Posjetili su i zračnu luku Franjo Tuđman, drvenu kapelicu sv. Barbare u Velikoj Mlaki te dvorac Lukavec. Nakon razgledavanja kulturnih znamenitosti opustili su se na ranču „Cowboy“ gdje su se okušali u jahanju.

Učenici 2.f razreda proveli su dan u Zagorju. Posjetili su tvornicu OMCO u Humu na Sutli koja je najopremljenija tvornica za strojnu obradu metala s najmodernijom tehnologijom i opremom. Istražili su utvrdu Veliki Tabor te se upoznali s umjetnošću Antuna Augustinčića u njegovoj galeriji u Klanjcu.

Na put u Dalmaciju, točnije u Zadar, zaputili su se učenici 1.c, 1.f i 4. razreda. Obišli su Nin i crkvu sv. Križa, najmanju katedralu na svijetu. Po dolasku u Zadar zaputili su se u staru gradsku jezgru i razgledali rimski forum, katedralu sv. Stošije, crkvu sv. Krševana, morska vrata s rimskim slavolukom te nezaobilazne Morske orgulje i Pozdrav suncu.